Anti Aging


Ouder worden we allemaal en ja daar horen ook de fijne lijntjes, rimpels, ouderdomsvlekken en bindweefsel bultjes bij.

Een heel natuurlijk proces waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen.

Bindweefsel bultjes krijgen wij genetisch mee in ons DNA terwijl zonnevlekken ontstaan door overmatig blootstelling aan de zon of verbranding in jeugd.
Het aging proces van een huid kan door roken, een slecht dieet of een te kort aan vitaminen versnellen of versterkt worden. De huid blijft stevig door de natuurlijke aanmaak van collageen. Helaas neemt deze collageenaanmaak vanaf het 25ste levensjaar af en stopt zelfs volledig vanaf 50 jaar. Dit is één van de redenen dat rimpels ontstaan.

Gelukkig kan de lichaamseigen collageenaanmaak gestimuleerd worden. Er verschillende behandelingen om de aging verschijnselen te verminderen, verwijderen of af te zwakken.

Bij Medical Skin Healing te Wassenaar kunt u terecht voor de verschillende anti-aging behandelingen.

Zo kunt u bij Natascha Bijl, huidtherapeut en praktijkeigenaar van Medical Skin Healing terecht voor Microneedling behandelingen. Op “natuurlijke wijze” wordt de huid gestimuleerd zichzelf weer elastisch te maken, wordt de collageen aanmaak gestimuleerd en worden lijntjes en rimpels door het lichaam zelf op gevuld waardoor de huid er gezonder, vitaler en strakker uit ziet.
Cryotherapie wordt ingezet om zonnevlekken en bindweefselbultjes te verwijderen.
Peelingen worden ingezet voor huidverbetering, het verbleken van pigmentvlekken, verbeteren van de vitaliteit en om een algehele gezonde huid te stimuleren.
Om een behandelproces te versterken kan er voor worden gekozen om behandelingen te combineren.
Belangrijk is ook om de behandelingen te ondersteunen door de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken. Denk hierbij aan de juiste dagcrème of vitamine rijke serums.

Alle behandelingen zijn er op gericht om van buiten af de verschijnselen van aging aan te pakken maar hoe zit dat met onze binnenkant?

Een slecht dieet, ziekte of vitaminen tekort kan ook een belangrijke oorzaak zijn van een versnelde aging.
Daarom bieden wij bij Medical Skin Healing nu ook de mogelijkheid om niet alleen aging van buiten af maar ook van binnenuit aan te pakken.
Dietiste en Epigenitischtherapeute Latoya Boele, gespecialiseerd in het antiverouderingsproces, geeft in drie consulten aan hoe het verouderingsproces van binnenuit geremd kan worden.
Er wordt ingegaan op welke voedingsmiddelen het beste ingenomen en vermeden kunnen worden, welke supplementen het antiverouderingsproces ondersteunen en hoe en wanneer je deze het beste kunt inzetten. Zo stimuleert bijvoorbeeld vitamine C de lichaamseigen collageenaanmaak (en beschermt tegen de schade van UV-straling in de huid), kunnen ‘snelle’ suikers het beste vermeden worden en kunnen we het beste elke dag een stukje pure chocolade eten! Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, maar er is nog veel meer!

Latoya is (na afspraak) de donderdagen beschikbaar op het filiaal aan het Pastoriepad om u te voorzien van de meest recente voedingsadviezen tegen veroudering.