Peeling

Een fruitzuurpeeling is een vorm van chemische exfoliatie. Dit betekent dat zonder schuren van een scrub (fysieke exfoliatie) de dode huidcellen worden verwijderd door een zuur. Deze maakt de verbinding tussen de cellen los en ruimt vuil op. De ingrediënten zakken in de huid en richten zich op diepere lagen dan een normale scrub kan bereiken. Toch wordt een fruitzuurpeeling vaak als zachter beschouwd dan een scrub, maar onderschat de werking niet!

Er zijn enorm veel verschillen in de werking van een peeling, voor elk huidtype is er wel een geschikte variant. Zelfs een gevoelig huidtype kan de behoefte hebben om de teint op te frissen. Sommige peelings veroorzaken schilfering en anderen helemaal niet.

Wat zijn de voordelen van een fruitzuurpeeling?

Met zuren die hard werken om je mooiste huid tot nu toe te onthullen, zijn er een aantal voordelen die gepaard gaan met een gezichtspeeling.

 • Verzacht de huid
  Het meest voor de hand liggende voordeel van een gezichtspeeling is natuurlijk een gladdere huid. Het verwijderen van de doffe, buitenste laag dode huidcellen met een gelaatsverzorging geeft de huid een ongelooflijk zacht gevoel. Om gladheid te behouden, moet je ervoor zorgen dat je huid diep gehydrateerd en beschermd wordt na de peeling. We raden aan een herstellende olie te gebruiken (zoals onze gezichtsherstelolie) en natuurlijk je favoriete SPF-hydraterende crème te gebruiken.

 • Egale huidtint
  Omdat zuren dieper doordringen dan een scrub, zal een chemische peeling waarschijnlijk resulteren in een meer glanzende en gelijkmatige teint dan je zult ervaren met een fysieke exfoliant.
  Bij langdurig gebruik zullen verkleuringen van de zon en ouderdomsvlekken minder worden, waardoor je huid helder wordt en jeugdigheid uitstraalt.

Welke zuren zitten er in een fruitzuurpeeling?

Voor natuurlijke peelings zoals onze VitaSkin ™ exfoliërende peelings gebruiken we Alpha Hydroxy Acids (AHA) en Beta Hydroxy Acids (BHA) afkomstig van fruit en planten.

Alpha Hydroxy Acids 

AHA’s zijn doorgaans milder en omvatten glycol-, melkzuur- en amandelzuur. Een goede keuze voor droge of gevoelige huidtypen.
AHA’s exfoliëren het huidoppervlak en verbeteren de hydratatie, waardoor de huid babyzacht en gloeiend wordt. 

Beta Hydroxy Acids

BHA’s zijn meestal sterker dan AHA’s en zinken dieper in de huid om porie wanden te exfoliëren en vuil op te ruimen.
BHA’s, zoals salicylzuur, zijn een beste vriend voor vette of probleemhuidtypen, omdat ze de huidige puistjes bestrijden, toekomstige puistjes voorkomen en niet-irriterend zijn.

Voorbereiding

Omdat een peeling nieuwe huidcellen tevoorschijn tovert en de teint glad maakt, vormt de huid tot een perfect canvas om verdere ingrediënten diep te absorberen. Een peeling kan de perfecte stap zijn om de huid voor te bereiden op de voordelen van gezichtsmaskers of andere intensieve producten, of om het verwijderen van ontstekingen en mee-eters gemakkelijk te laten verwijderen.

 • Minimaliseert fijne lijntjes
  Het gebruik van een peeling met AHA’s zal de strijd aanbinden met fijne lijntjes, omdat het een zachte en hydraterende vorm van afschilfering is waardoor de opperhuid vernieuwt terwijl dode huidcellen worden verwijderd. Bovendien kunnen AHA’s de productie van collageen en elastine stimuleren, wat verklaart waarom zoveel mensen vinden dat hun huid er vol en stevig uitziet na een AHA-peeling.

 • Verfijnt poriën
  Bij regelmatig gebruik zullen peelings met AHA’s en BHA’s de poriën kleiner en schoner maken dan voorheen. De dode huidcellen, overtollig talg en bacteriën die zich aan elkaar vastklampen in een porie hebben de neiging zich op te hopen, waardoor de poriën zich vullen en uitzetten. Omdat deze zuren de bindingen afbreken die dit vuil bij elkaar houden, zullen de  poriën verfijnen.

 • Oplossing verstoppingen
  Zoals zij poriën verkleinen, zijn de peelings een fantastische manier om om elke verstopping in de huid op te ruimen. Kleine whiteheads, mee-eters en gerstekorrels zijn veelvoorkomende symptomen van een verstopte huid en de zuren in een gezichtspeeling werken om dat wat verstopte poriën veroorzaakt, voorzichtig te verbreken.

Peelings door de Éminence huidspecialist

De zeer effectieve, revitaliserende exfoliërende peelingen van Éminence zijn gemaakt voor elk huidtype. Alle ingredienten worden uit groente en fruit gewonnen. De peelingen hebben geen “downtime” en kunnen het hele jaar door worden gegeven.
Lees verder om de voor jou meest geschikte peeling te vinden:

Yam Pumpkin Enzyme Peel 5% : peeling op basis van glycolzuur, melkzuur en enzymen uit ananas en papaya. Heel mooi voor alle huiden en pigmentvlekken.

Mangosteen Lactic Pro Peel : 10% melkzuur peeling. Geschikt voor alle huiden. 

AHA Fruit Pulp Treatment : peeling op basis van een mix van 20% melkzuur, wijnsteenzuur en appelzuur. Heel mooi voor een droge, vochtarme of onzuivere huid.

Artic Berry Peel System 20% : peeling op basis van een mix van 20% melkzuur, azelinezuur, salicylzuur, appelzuur, amandelzuur en citroenzuur. Geschikt voor alle huiden.

Pro Salicylic Acid Peel 15% : peeling op basis van 15% ingekapseld salicylzuur en enzymen uit papaya. Heel mooi bij acne, acne gevoelige huid en vette huiden. Maar hij mag eigenlijk bij alle huiden als je maar niet allergisch bent voor asperines.

Yam Pumpkin Enzyme Peel 20% : peeling op basis van een mix van 20% glycolzuur, melkzuur en enzymen uit ananas en papaya. Geschikt voor alle huiden, behalve actieve acne. Dit is de sterkste salon peeling van Eminence.

Voorkomt uitbraken van puistjes

Peels met BHA’s zijn een fantastische optie om puistjes effectief te bestrijden. Terwijl een thuisbehandeling met salicylzuur cruciaal is voor het beheersen van vette huidtypen en acne, werkt een peeling dieper om de puistjes drastisch te verbeteren, de textuur glad te maken en donkere vlekken en pigmentvlekken te verminderen. Aangezien salicylzuur anti-inflammatoir (anti ontsteking) is, doet een BHA-peeling dit allemaal zonder verdere irritatie te veroorzaken.

Thuis peelingen

 • Firm Skin Acai Exfoliating Peeling
  De Firm Skin Acai Exfoliating Peeling is een verstevigende, collageen-stimulerende peeling voor een normale tot droge of volwassen huidtype. Het hydrateert diep en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Melkzuur en glycolzuur stimuleren de collageenproductie voor een steviger ogende huid, terwijl antioxidanten beschermen tegen schadelijke milieu-effecten en de tekenen van veroudering op afstand houden. Deze peeling verhoogt zichtbaar de stevigheid van de huid, herstelt de elasticiteit en onthult een gladdere, zachtere, jonger uitziende teint. 
 • Bright Skin Licorice Root Peeling
  De Bright Skin Licorice Root Peeling is een pigmentverlichtende peeling voor alle huidtypen, zelfs de hypergepigmenteerde huid. Het vermindert het uiterlijk van een oneffen huid. Melkzuur en amandelzuur verwijderen dode huidcellen en de antioxidant baobab beschermt tegen toekomstige huidschade veroorzaakt door vrije radicalen. Deze peeling verlicht donkere vlekken en hyperpigmentatie terwijl het algemene uiterlijk van de teint lichter wordt. Regelmatig gebruik zal de huidtint zichtbaar verbeteren, de jeugdige gloed herstellen en zorgen voor een zacht, glad en gerevitaliseerde huid.
 • Calm Skin Chamomile Exfoliating Peel
  Gevoelige
   en rosacea-gevoelige huid? De niet-irriterende Calm Skin Chamomile Exfoliating Peel is dan zeer geschikt voor jou. Melkzuur en amandelzuur scrubben terwijl verfrissende kamille zuivert om dode huidcellen te verwijderen en nieuwe celregeneratie te bevorderen. Hydraterende calendula kalmeert roodheid en arnica vermindert ontstekingen om een kalm en evenwichtig uiterlijk te herstellen. Het resultaat is een meer stralende teint. De peeling is mild genoeg om twee tot drie keer per week op een gevoelige huid te gebruiken. 
 • Clear Skin Willow Bark Exfoliating Peel
  De oplossing voor acne-gevoelige huid is de Clear Skin Willow Bark Exfoliating Peel. Het verheldert en verfijnt de probleemhuid en vermindert het uiterlijk van acne littekens zonder irritatie. Zacht salicylzuur reinigt diep, verwijdert onzuiverheden, vuil en bacteriën van het oppervlak, terwijl Biosulfur en tomatenextract samenwerken om de talgproductie in de huid te reguleren. Wilgenbast kalmeert de huid en azelaïnezuur helpt om roodheid te verminderen en ontstekingen veroorzaakt door puistjes te verzachten. De poriegrootte wordt zichtbaar verminderd en de huid voelt helder, glad en gerevitaliseerd aan.
 • Arctic Berry Peel & Peptide Illuminating System

  Deze intensieve at home peel die de huid vernieuwt en de aanmaak van collageen stimuleert. Geeft de huid een boost door de mix van arctische bessen, hibiscus extract en lingonberryzaadolie.

  Ervaar de vernieuwing door de krachtige combinatie van de enzymatische en manuele peeling.