Cryotherapie

De cryopen

Uit de voorkant van de pen komt een klein straaltje vloeibaar gas. Deze pen bevriest zo de weefselbeschadiging, waardoor dit huiddeel afsterft en vervangen wordt door een nieuwe, gezonde huid. Met de cryopen kan tot op de millimeter nauwkeurig gewerkt worden. Hierdoor vind geen beschadiging van gezonde huid beschadigd plaats.

Behandeling van wratten

Er zijn verschillende soorten wratten die wij weghalen.
Wratten (Verrucae vulgaris)
Ouderdomswratten (Keratose seborrhoica)
Voetwratten (Verrucae plantares)
Genitale wratten

Het vloeibare gas bevriest de cellen in de wrat. In deze cellen zit het “wratvirus”, zo wordt het virus mee gedood met de cellen. Na ongeveer 3 dagen zal de plek van de wrat verkleuren en na een dag of 10 tot 14 laat de wrat los. Het volledig herstel, zonder littekens, duurt ongeveer 3 tot 6 weken.

Genitale wratten
Dit zijn wratten rond of op de penis, vagina of anus. De Cryopen is de meest zachtaardige behandeling om genitale wratten te verwijderen. De behandeling is vrijwel pijnloos.

Voordelen

  • Supersnel én nauwkeurig: geen beschadiging van omliggend huidweefsel
  • De korte behandelingsduur van 20 tot 45 seconde zorgt ervoor dat deze behandeling ook goed door kinderen wordt verdragen
  • Met de cryopen volstaat veelal 1 á 2 behandeling voor direct resultaat, terwijl men bij de conventionele methodes altijd meerdere malen de behandeling moet herhalen.
  • Door het gebruik van extreme kou, werkt de behandeling pijnstillend.


Voor de behandeling
mag uw huid twee weken niet bloot gesteld zijn aan directe zon of zonnebank.

Nazorg

Er is achteraf geen nazorg nodig, wel is bescherming van belang.
Vier weken na de behandeling mag u dan ook de huid niet blootstellen aan directe zonlicht.
Aan de behandelde plekjes mag u ook niet krabben en korsten moeten er zelf afvallen, dit gebeurd binnen 10 a 14 dagen na de behandeling.
Een herstellende crème met SPF 50 is van belang, deze moet u zeker vier weken smeren.