Laser ontharen gezicht

Heb je veel haar op je wangen, kin of lip? Is het donshaar of echt grof en donker? Helaas komt gezichtsbeharing bij vrouwen vrij veel voor en dit kan best vervelend zijn als het gaat om bijvoorbeeld het aanbrengen van make-up. Uit schaamte scheren sommige vrouwen zich 2 maal per dag, harsen of plukken hun haren weg. Met vaak als resultaat een geïrriteerde huid. Het goede nieuws is dat er nu een manier is om snel (80% is verdwenen na 3 behandelingen!) pijnloos en vaak ook kosteloos (via de verzekering) van deze overbeharing af te komen.

Wat kan deze ongewenste haren veroorzaken? 

Sommige medische aandoeningen kunnen een toename van haargroei veroorzaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld PCOS (polycysteus ovariumsyndroom), hypofyse problemen, hormonale veranderingen en de bijwerking van bepaalde medicijnen. Maar de meest voorkomende vorm van overbeharing ontstaat na de overgang. 

Na de menopauze krijgen vrouwen geleidelijk meer haren in het gezicht. Het vrouwelijke hormoon oestrogeen neemt af, zodat het androgene hormoon de overhand krijgt.

De juiste haarverwijdering optie kiezen

We weten al dat harsen pijnlijk kan zijn, je van scheren maar kort plezier hebt en het plukken tijdrovend is. Als je op zoek bent naar het permanent verwijderen van gezichtshaar dan is laser ontharen de beste keuze. De laser zal het haar van de follikel vernietigen, wat ervoor zorgt dat de haargroei definitief stopt.

Ontharen met onze sterke medische laser

Medical Skin Healing gebruikt de Alexandrite Laser GentleLase Pro van Syneron Candela. Dit is de meest krachtige van alle ontharingslasers en wordt gekenmerkt door de grootste doeltreffendheid bij laser ontharen. De uitgestraalde golf (755 nm) wordt beter geabsorbeerd dan die van andere lasers en de kracht van deze medische laser is tot enkele tientallen keren sterker in vergelijking met andere lasers.

Moet je je als eerste scheren?

In tegenstelling tot harsen, kun je het haar wegscheren voor je behandeling. Je hoeft het haar niet eerst te laten groeien aangezien het resultaat niet afhankelijk is van de haarlengte. 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor laser ontharing hangt af van het gebied dat behandeld zal worden.
Vaak zal uw aanvullende verzekering dit vergoeden. Op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/laserontharing kunt u nazien hoeveel uw verzekering vergoed voor deze behandeling.
Laser ontharing is een populaire manier geworden om je te ontdoen van overtollig haar. Zorg ervoor dat je je gezichtshaar altijd laat verwijderen door een professional.
Overweeg nooit een “thuisbehandeling” maar kies voor een ervaren huidtherapeut om complicaties zoals een verbrande huid, pigmentverschuiving of littekens te voorkomen.

Als je denkt dat laser ontharing een goede optie is neem dan contact op voor een gratis kennismakingsconsult. Wij zullen tijdens dit consult op verzoek ook een behandeling uitvoeren op een klein stukje van de huid. Zo ervaar je wat je bij een behandeling kan verwachten en hoe de huid hierop reageert.