Bloedblaasjes verwijderen

Hemangioma senile (bloedblaasje)
is een fel rood puntje op uw huid met soms nog een blaasje erop. Bloedblaasjes komen meestal voor op de buik, in de hals en in het decolleté. Bloedblaasjes zijn onschuldig en daardoor eenvoudig te verwijderen. De bloedblaasjes komen normaal gesproken alleen op het bovenlichaam voor. De bloedblaasjes komen in verschillende grootte voor en kunnen rood of paars van kleur zijn.

Hoe ontstaat het
Het ontstaat doordat er ergens op één plek een opeenhoping van verwijde kleine bloedvaten ontstaat. Het is niet bekend waarom dit gebeurt. De bloedblaasjes kunnen op het hele lichaam zitten. De gemiddelde leeftijd waarop ze ontstaan op is rond het 25e levensjaar, en het aantal kan vanaf dat moment ook gaan toenemen. Rond het 40e jaar kan het aantal al liggen op tientallen. Ze zijn heel klein en worden zelden groten dan 6 mm.

De behandeling
Het gaat hier om een goedaardige vaatverwijdingen dus een behandeling is niet nodig. Toch worden de blaasjes vaak als cosmetisch storend ervaren en is er de vraag om ze te verwijderen. De behandeling is niet pijnlijk. Het blaasje krijgt een korte elektrische impuls. Eigenlijk wordt het blaasje van binnenuit gestold, waarna het lichaam zelf het kleine stolsel oplost en het bloedblaasje verledentijd is. Een dat na de behandeling ontstaat er een korstje dat er na 5 tot 7 dagen afvalt. Vaak laat men meerdere blaasjes tegelijk behandelen.