Laser ontharing algemeen

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Waarom haar met een laser verwijderen als je kunt waxen, epileren of scheren?

Waxen, epileren en scheren elimineert het haar slechts voor een korte tijd. Bovendien zorgt deze wijze van ontharen voor huidproblemen zoals ingegroeide haren, huiduitslag of donkere plekken die lang zichtbaar blijven. Sommige uitslag leidt zelfs tot een bacteriële infectie gevolgd door littekens die op de huid achterblijven. 
Bij permanente ontharing met een laser wordt alleen het haarzakje vernietigd, het omliggende weefsel wordt niet beschadigd. Na de eerste behandelingen met de Alexandrite Laser GentleLase Pro groeit het haar niet meer, verdwijnen uitslag en vlekken en verbetert de huidtextuur en wordt de huid weer gezond en glad.

Is laser ontharing pijnlijk? 

Tijdens de behandeling ervaart men veelal bij elke laserpuls een licht tintelend gevoel en een gevoel van warmte. De GentleLase Pro is de enige laser met een geïntegreerd, speciaal ontworpen DCD-koelsysteem. Iedere laserpuls word direct gevolgd door een koelspray waardoor de behandeling als aangenaam te ervaren is. Op deze manier kunnen ook impulsen met hogere energie pijnloos worden uitgevoerd en wordt het beste resultaat bereikt. Bij het behandelen met de GentleLase Pro is dus geen directe koeling of gel nodig zoals vaak wel het geval is bij andere lasers.

Hoeveel behandelingen moeten er met de laser worden uitgevoerd?

Een behandeling is individueel. Zo zal het huidtype, het type haar, de groeicyclus van het haar en de te behandelen huid een rol spelen. Tijdens de groeifase (het haar is zichtbaar) of de rustfase (het haar is onzichtbaar aanwezig in de huid) is het bijvoorbeeld belangrijk om de behandelingen uit te voeren met een rustpauze van 4 tot 8 weken (verschilt per zone).

De maatstaf is dat er gemiddeld 6-8 behandelingen nodig zijn om alle haar permanent te verwijderen.

Hoe lang duurt de behandeling met de laser?

Ook hier is de behandeling weer individueel. De behandelduur zal afhangen van de wijze van beharing. Een gemiddelde behandeling van de bovenlip duurt enkele minuten, het okselgebied 5 minuten, de benen en rug 20-30 minuten, de buikstreek voor mannen 15 minuten.

Verschil tussen IPL-behandeling en de GentleLase Pro laser 

Apparaten die intens gepulseerd licht (IPL) uitzenden, zenden een lichtbundel uit en handelen daarom niet direct op hun doelwit. Het haar en de melanine in het haar absorberen het licht niet zo goed. Bovendien biedt het bredere straalspectrum van IPL-apparaten een groter risico op bijwerkingen. Een laser daar in tegen bestaat uit het licht van slechts één golflengte en bestaat uit één dunne, krachtige straal. Hierbij wordt alleen het haar(zakje) vernietigd, het omliggende weefsel wordt niet bereikt.
Beide methoden zijn veilig.