Steelwratjes verwijderen

Steelwratjes
Steelwratjes zijn goedaardige bindweefsel gezwellen die met name voorkomen in de hals, onder de borsten, de oksels, liezen en het gezicht (oogleden). U kunt ze herkennen aan een aangroeisel aan de huid. Ze zijn vaak huidkleurige of vormen een licht bruine oneffenheid van de huid of soms wat donkerder gepigmenteerd. Een fibroom kan plat of op een steeltje voorkomen. Het is niet duidelijk hoe ze ontstaan en er is ook niets wat u kunt doen om ze te voorkomen.

Ondanks dat steelwratjes geen gevaar vormen voor de gezondheid, laten veel mensen ze toch verwijderen. Vooral als ze op duidelijk zichtbare plaatsen zitten of als het er meerdere bij elkaar zijn, kunnen fibromen heel ontsierend zijn. Ook kunnen ze irriteren, vooral daar waar verschillende delen huid elkaar raken, zoals in de oksels en de liezen.

De “smeltende” werking van een hoogfrequent- en gelijkstroompulsje maakt het te verwijderen weefsel los van de huid. Er ontstaat een korstje wat na 3 tot 6 dagen verdwijnt. Steelwratjes en leeftijdwratjes verdwijnen meestal in een enkele sessie.

Het verwijderen zelf duurt veelal slechts enkele minuten. De wrat wordt na de behandeling wat donker gekleurd en de huid rondom zal roodachtig zijn. Op de behandelde plek ontstaat er een korstje. Het korstje zal er naar enkele dagen vanzelf afvallen en de rode kleur verdwijnt. De huid geneest zonder littekenvorming.